infotur

Manastirea Calaraseuca

Mănăstirea Călărășeuca este o mănăstire în nordul Republicii Moldova, situată pe malul drept al Nistrului. A fost fondată în secolul XVIII. În 1780 biserica veche nu mai putea fi folosită, iar Hagi Marcu Donici, din Moghilău, de pe malul opus al Nistrului, a construit o biserică și o clopotniță, pe care a sfințit-o în 1782 cu hramul Adormirea Maicii Domnului. În 1853 începe construirea celei de-a doua biserici cu hramul Sfântului Mitrofan al Voronejului.

În 1916 călugării pleacă pe la alte mânăstiri, iar în Călărășeuca sunt aduse călugărițele refugiate din mănăstirea Virov, din Polonia rusească (aflată la acea dată sub ocupația trupelor austro-germane). În anul 1961 autoritățile comuniste au transformat mănăstirea Călărășeuca în spital pentru copiii cu handicap psihic. Biserica de iarnă a fost transformată în club, iar cea de vară în depozit pentru spital. La 3 mai 1991, mănăstirea de maici de la Călărășeuca a fost redeschisă.

Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/M%C4%83n%C4%83stirea_C%C4%83l%C4%83r%C4%83%C8%99euca

  • Destinatii
  • Regiune: Ocnița

Adresa

Recenzii

Scrie o recenzie

Scrie un raspuns la recenzie

Cereti drepturi asupra paginii.

Trimiteti-ne o solicitare de acces pentru a actualiza imediat informațiile despre companie, pentru a răspunde la recenzii și multe altele!

Send listing report

You already reported this listing

This is private and won't be shared with the owner.

Appointments

Locatii in apropiere

Nu sunt locatii in apropiere

 

 / 

Intra in cont

Trimite Mesaj

My favorites

Application Form

Solicita dreptul de administrare a acestei pagini.

Partajeaza