infotur

Manastirea Invierea Domnului

A fost întemeiată în aprilie 2000 pe locul sanatoriului Dumbrava din pădurea Briceni. Pe 28 mai 2000 are loc sfintirea paraclisului cu hramul Sfantul Mare Mucenic Ciprian. Clădirea clubului fostului sanatoriu a fost transformată în biserică, cu hramul Învierea Domnului.

– Mănăstirea „Învierea Domnului” a fost întemeiată spre sfârşitul anului 1999, de către regretatul Prea Sfinţitul Dorimedont, Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească. El este ctitorul acestei mănăstiri, cel care nu a lăsat ca aceste locuri, unde altădată s-a dat slavă lui Lenin, să rămână părăginite şi delăsate. Se vede clar că alegerea a fost de la Dumnezeu, pentru că acest teritoriu, acest areal este împânzit de secte. Mai-marii zilei vroiau să creeze aici un centru de iniţiere a sectarilor. Dar Prea Sfinţitul Dorimedont a fost cel care prin rugăciunea de la Dumnezeu, a obţinut acest teren pentru a înfiinţa o mănăstire cu hramul Învierii Domnului. Trebuie să vă spun că mănăstirea a fost înălţată în cinstea Mântuitoruluinostru Iisus Hristos, Salvatorul Omenirii. Iniţial, a fost deschisă ca mănăstire de călugări, dar, din considerentul că s-au adunat puţini vieţuitori, în 2001 a fost redeschisă ca mănăstire de călugăriţe.

Sursa: https://ortodox.md/manastirea-invierea-domnului-or-briceni/

Recenzii

Scrie o recenzie

Scrie un raspuns la recenzie

Cereti drepturi asupra paginii.

Trimiteti-ne o solicitare de acces pentru a actualiza imediat informațiile despre companie, pentru a răspunde la recenzii și multe altele!

Send listing report

You already reported this listing

This is private and won't be shared with the owner.

Appointments

 

 / 

Intra in cont

Trimite Mesaj

My favorites

Application Form

Solicita dreptul de administrare a acestei pagini.

Partajeaza