infotur

Manastirile rupestre din Orheiul Vechi

Mănăstirile rupestre din Orheiul Vechi reprezintă un ansamblu de vestigii rupestre localizate în stâncile de calcar sarmațian de pe valea râului Răut, pe teritoriul Republicii Moldova în arealul localităților Trebujeni și Butuceni din raionul Orhei și Mașcăuți din raionul Criuleni.

Ansamblul cuprinde circa 350 de vestigii rupestre (dintre care în jur de 100 reprezintă încăperi săpate de mâna omului și restul formațiuni carstice) grupate în șase complexe. Două dintre acestea reprezintă mănăstiri bine delimitate, cu biserici subterane, galerii și chilii adiacente, în timp ce celelalte sunt – proporțional, de anvergură mai modestă.

Complexele sunt situate – în principal atât pe versantul nordic al promontoriului Butuceni din stânga Răutului, cât și pe versantul nordic al terasei Mașcăuți din dreapta Răutului (aflat la sud de promontoriul Butuceni în zona Ruptura Bacotei).

Complexe rupestre izolate, se mai întâlnesc: pe versantul nordic al promontoriului Mihăilașa – în dreapta Răutului, pe versanții promontoriului Peștera, atât la nivelul cel nordic al în regiunea citadelei medievale, cât și la nivelul celui sudic vis-à-vis de corpul Direcției Complexului Orheiul Vechi, precum și pe versantul nordic al promontoriului Trebujeni – în stânga Răutului.

  • Destinatii
  • Regiune: Orhei

Recenzii

Scrie o recenzie

Scrie un raspuns la recenzie

Cereti drepturi asupra paginii.

Trimiteti-ne o solicitare de acces pentru a actualiza imediat informațiile despre companie, pentru a răspunde la recenzii și multe altele!

Send listing report

You already reported this listing

This is private and won't be shared with the owner.

Appointments

 

 / 

Intra in cont

Trimite Mesaj

My favorites

Application Form

Solicita dreptul de administrare a acestei pagini.

Partajeaza