infotur

Vinaria Poiana

Situată între coline roditoare și păduri răcoroase, Moldova e ca o gura de rai.

De sute de ani, locuitorii meleagurilor noastre, îmblînzesc vița-de-vie – un simbol al continuității și eternității. Dacă vinurile noastre au devenit un purtător al faimei țării în alte colțuri ale lumii, atunci comuna Ulmu este, pe drept unul dintre locurile de origine ale acestora.

Mentionată prima dată în 1502, comuna cu numele Ulmu include câteva sate de răzeși din Ialoveni, așezate la poalele unor codri seculari, în apropierea unor izvoare liniștite.

De-a lungul secolelor ulmenii au iubit întotdeauna pămîntul cu suflet și l-au apărat cu dîrzenie de dușmani.

Frumusețea acestor locuri e vestită. Aici, în podgoriile vinăriei Poiana a fost filmat și unul dintre cele mai vestite filme produse în Republica Moldova, cu participarea actorilor moldoveni – „O șatră urcă la cer”, regizat de regizorul moldovean Emil Loteanu.

Imaginile imortalizate în zonă au devenit și o carte de vizită pentru băștinași. De asemenea, în regiune sînt 3 mănăstiri frumoase, ce atrag turiștii. Apele rîului Botna își au izvorul tot de pe aceste meleaguri pitorești.

Sat cu tradiții și datini, istoria confirmă că vița-de-vie era pentru oameni un mod de a-și perpetua cultura, obiceiurile și dragostea față de natură, origini.

Podgoriile de viță-de-vie de la Ulmu au trecut prin războaie, deportări, crize și secete, însă au rezistat asemenea unui ulm vînjos, de la care și denumirea pitoreasca a localității Ulmu.

Aici în localitatea Ulmu este amplasată Vinăria Poiana, care se află în mijlocul unei poiene minunate.

Vinul produs pe podgoria Vinăriei Poiana este îngrijit cu multă pasiune de către muncitori. Secretul vinului e în struguri.

Vinul se produce din strugurii colectați manual de pe podgoriile roditoare în miez de toamnă, copți sub razele soarelui.

Vinul obține un gust nobil.

Vinăria de pe aceste pămînturi – Poiana, este înconjurată de cei mai frumoși codri seculari.

Sursa: https://poiana.wine/despre-noi/

Recenzii

Scrie o recenzie

Scrie un raspuns la recenzie

Cereti drepturi asupra paginii.

Trimiteti-ne o solicitare de acces pentru a actualiza imediat informațiile despre companie, pentru a răspunde la recenzii și multe altele!

Send listing report

You already reported this listing

This is private and won't be shared with the owner.

Appointments

 

 / 

Intra in cont

Trimite Mesaj

My favorites

Application Form

Solicita dreptul de administrare a acestei pagini.

Partajeaza